Studio 1

Studio 1 har byggts om och förbättrats ett flertal gånger sedan starten 1978. Bland annat så har taket höjts för att få bättre akustik och rymd i rummet. Studioytorna är fördelade på flera sektioner och är ljudisolerade mot varann. Ett måste om man ska kunna spela in live! Golvet i sångbåset har stabiliserats med ett lager betong eftersom orginalgolvet är av trä.

Även här så har vi högt till tak vilken ger en rymd som är svårt att få i små sångbås. Det är perfekt för våra events.

I studion finns det även gott om instrument gitarrer, basar, klaviatur, trummor och förstärkare som får användas fritt under inspelningarna.

 

tangentbord som används i musikstudio och musikinspelning

Kontrollrum 1

Kontrollrum 1 är ritat av den internationellt välkände studioakustikdesignern Ingemar Olsson på Audio Data Lab. Det garanterar en perfekt lyssning, som är lika viktigt vid inspelning som vid mixning.

Hjärtat i kontrollrummet är en riktigt ”tung” mixer (400kg) i form av ett AMEK MOZART-bord, 40 kanaler. De viktigaste delarna i en mixer är mikrofonförförstärkarna och tonkontrollerna (EQ).

I vår mixer har en av världens mest kända mixerkonstruktörer, Mr Rupert Neve, designat dessa. ProTools Ultimate 32 I/O, Waves pluggar mm. WaveLab 11

Kontrollrum 2 + Studio 2

Denna del av studion är speciellt anpassad för mindre inspelningar. Här kan man göra mindre inspelningar, t ex en trubadur som vill göra en inspelning mm. Genom sin närhet mellan studio och kontrollrum passar denna kombination perfekt till sång eller speakerinspelning. CuBase 10, Wave Lab 11

Övrigt

Ett komplett kök med alla tillbehör det möter alla som besöker oss. Fikarummet är en viktig oas för att kunna koppla av och ladda för nya tagningar! När du sitter där behöver du inte vara rädd att du missar någoting av vad som sker i kontrollrummet. För om du vill så sätter du bara på lyssningen även i fikarummet.